Jeśli potrzebujesz pomocy duchowej napisz email: [email protected]

Świadectwa z YouTube

Podziel się krótkim i radosnym świadectwem, jak w Twoim życiu działa Bóg.
Świadectwo generalnie ma być skoncentrowane na Bogu, na tym, co Bóg nam uczynił... za co dziękujemy i czujemy wdzięczność – na chwałę Panu!
Awatar użytkownika
Magnolia
Wyznanie: katolicyzm
Podziękował/a: 3896
Podziękowano: 4019
Nieprzeczytany post

Popatrz na niebo pełne świętych i Aniołów otaczających Boga i będących z Nim w komunii miłości.
Cały czas płonie w nich miłość. A miłość domaga się uczynków miłosierdzia/miłości. Dodaj do tego obrazu że święci i Aniołowie to Jeden Kościół z tymi co jeszcze są na ziemi. Jedna Rodzina. Jedni są już blisko Boga i mogą bezpośrednio przekazać Mu nasze prośby, gdy o to prosimy. To nie oznacza, ze Bóg naszych próśb nie słyszy, albo że nie można wprost prosić Jezusa. Po prostu mamy krewnych w niebie i oni się za nami wstawiają, tak posługują z miłości do bliźnich.
mgr teologii,
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
Awatar użytkownika
Marek Piotrowski
Podziękował/a: 342
Podziękowano: 1090
Nieprzeczytany post

Zupełnie tak samo, jak prosimy naszych bliskich o modlitwę, by Bóg nas uzdrowił.

Zauważ, że w opisach biblijnych nie tylko czytamy, że Bóg uzdrawia przez posługę innych, ale nawet mamy sformułowanie, że to ów człowiek uzdrowił:
"Ojciec Publiusza leżał właśnie chory na gorączkę i biegunkę. Paweł poszedł do niego i pomodliwszy się, położył na niego ręce, i uzdrowił go."(Dz 28,8)
I wprost, że ma władzę uzdrawiania (oczywiście, daną przez Boga):
"wnoszono właśnie pewnego człowieka, chromego od urodzenia. Umieszczano go codziennie przy bramie świątyni, zwanej Piękną, aby wchodzących do świątyni prosił o jałmużnę.
Ten, zobaczywszy Piotra i Jana, gdy mieli wejść do świątyni, prosił ich o jałmużnę.
Lecz Piotr, przypatrzywszy się mu wraz z Janem, powiedział:
Spójrz na nas! A on patrzył na nich, oczekując od nich jałmużny.
Nie mam srebra ani złota – powiedział Piotr – ale co mam, to ci daję: W imię Jezusa Chrystusa Nazarejczyka, chodź!
I ująwszy go za prawą rękę, podniósł go. A on natychmiast odzyskał władzę w nogach i stopach."
(Dz 3,2-7)

Jest to zresztą polecenie Jezusa:
"Uzdrawiajcie chorych, wskrzeszajcie umarłych, oczyszczajcie trędowatych, wypędzajcie złe duchy. Darmo otrzymaliście, darmo dawajcie."(Mt 10,8)
"uzdrawiajcie chorych, którzy tam są, i mówcie im: Przybliżyło się do was królestwo Boże."(Łk 10,9)

Mamy też w Piśmie Świętym przykład uzdrowienia przez... relikwie świętych i to w sposób dość zaskakujący:
"Bóg czynił też niezwykłe cuda przez ręce Pawła,
tak że nawet chusty i przepaski z jego ciała kładziono na chorych, a choroby ustępowały z nich i wychodziły złe duchy."
(Dz 19,11-12)
"Wynoszono też chorych na ulice i kładziono na łożach i noszach, aby choć cień przechodzącego Piotra padł na któregoś z nich."(Dz 5,15)
Mamy też przykład cudów czynionych (poprzez relikwie) przez człowieka po jego odejściu z Ziemi:
„Elizeusz umarł i pochowano go. Oddziały zaś Moabitów wpadały do kraju każdego roku. Zdarzyło się, że grzebiący człowieka ujrzeli jeden oddział [nieprzyjacielski]. Wrzucili więc tego człowieka do grobu Elizeusza i oddalili się. Człowiek ten dotknął kości Elizeusza, ożył i stanął na nogi.” /2Krl 13;20-21/

Jesli chciałabyś więcej, zapraszam tu https://analizy.biz/marek1962/km7.pdf (to jest głównie o Maryi, ale o świętych trochę też, a zagadnienia są podobne)
Awatar użytkownika
Koss
Podziękował/a: 204
Podziękowano: 169
Nieprzeczytany post

Krzysztof Antkowiak-Pan Bóg uzdrowił go z depresji, zabrał uzależnienie od alkoholu i hazardu:)

Chwała Panu:)

"Owce moje słuchają mego głosu, a Ja znam je. Idą one za Mną i Ja daję im życie wieczne. Nie zginą na wieki i nikt nie wyrwie ich z mojej ręki."

(wg św. Jana 10,27-28).
Paweł
Podziękował/a: 64
Podziękowano: 68
Nieprzeczytany post

Paweł
Nieprzeczytany post

Kolejna ciekawa rozmowa pana Bogdana Rymanowskiego. Tym razem z radosną siostrą Gaudią.
Gaudete in Domino semper.
Paweł
Nieprzeczytany post

"Tekieli podkreśla rolę pokuty i modlitwy w ocaleniu Polski jako wyspy w ogarniętej chaosem Europie, dzieląc się osobistymi świadectwami nawrócenia."
Poniżej link do radia ze świadectwami
https://player.niepokalana.fm/public/ni ... BEfMoJvJZA
Awatar użytkownika
Koss
Nieprzeczytany post

"Owce moje słuchają mego głosu, a Ja znam je. Idą one za Mną i Ja daję im życie wieczne. Nie zginą na wieki i nikt nie wyrwie ich z mojej ręki."

(wg św. Jana 10,27-28).
Awatar użytkownika
Koss
Nieprzeczytany post

(wg św. Jana 10,27-28).
ODPOWIEDZ